Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/939-0862

Parafa termékek

Parafa termékek

ParafaShop
2024.05.30 09:37
Parafa termékek

A parafa felhasználása során is megtartja eredeti természetességét. A lágy barna árnyalatok kellemességet sugároznak és meleg légkört teremtenek. Eddig ismeretlen lehetőségek tárulnak fel a parafa padlók illetve parafa falburkolatok mintájában és variálhatóságában. A színek és formák kombinációs lehetőségei megszámlálhatatlanok, csak az ízlés és fantázia határozzák meg a végeredményt.

A modern gyártástechnológia új teret nyitott a parafa burkolóanyagként való alkalmazásában: elegáns, tartós és kiváló szigetelő tulajdonságokkal rendelkező környezetbarát burkolat. A parafa tökéletes megoldás az allergiában szenvedők számára.

A parafa különleges sejtfelépítésének köszönhetően a burkolat nem penészesedik, nem gombásodik. Nehezen ég, égéskor nem keletkeznek mérgező gázok. A parafa egyéb hagyományos burkoló anyagokkal (pl.fa) jól kombinálható. A természetes anyagok újbóli felfedezése előtérbe helyezte a parafa szerepét az építőiparban.

A parafa tekercseket padlóburkolatok vagy falburkolatok alá rugalmas hő és hangszigetelő rétegként használják.

A Padlóplusz Kft logójára kattintva átléphet a parafashop.hu webáruházunkba!

Parafa termékek - Hasznos tanácsok

Parafa burkolás feltételei

Betonaljzat esetén mindig szükséges kiegyenlítőanyagot használni. Az önterülő kiegyenlítő habarcs száradása után kezdődhet a parafalapok ragasztása erre a célra kifejlesztett vizes bázisú kontakt ragasztóval. Mielőtt a parafa lapokat lerakjuk, oda kell figyelni a betonalapra is, amire a burkolat kerül. Ennek tartósan száraznak kell lennie: 2% nedvességtartalom alatti értéket kell produkálnia.

A parafa padlólapok színezése még burkolás előtt történik. Az aljzathoz ragasztható parafa padló esetében a fogadó felülettel szemben támasztott követelmény, hogy a padlólapokat olyan aljzatra lehet lefektetni, amely szilárd, sík, repedésmentes, tiszta és maradandóan száraz. Fa aljzat esetén általában faforgács alapból készített alátét alkalmazására van szükség.

 

Padlóburkolatok

NATURCORK ragasztós padlóburkolatok

A ragaszthatós parafa padlóburkolatok egyaránt alkalmazhatók a lakás bármelyik helyiségébe: hálószobába, nappaliba, dolgozó szobába, konyhába, fürdőszobába, közlekedőbe, de üzletek, irodák és orvosi rendelők burkolására is kiválóan alkalmas. Attól függően, hogy milyen a helyiség igénybevétele, annak megfelelő kopásálló lakkal kezeljük a felületeket.  Vizes helyiségekbe is ajánlott a parafa, hiszen a lakk összefüggő felületet képez, így a víz nem folyhat alá a burkolatnak. A parafát speciális parafa lakkal kell kezelni: ez a lakk ugyanolyan rugalmas mint a parafa, nem törik meg a felületen, nyomás esetén együtt mozognak.

EZ_CORK klikkes parafapadló

A klikkes parafaparketta azokhoz az új típusú parafapadlókhoz tartozik, melyet mindenki maga is le tud rakni. Majdnem minden sima aljzatra alkalmas. Nem kell leragasztani, gyors és egyszerű az összeillesztésük, mégis időtálló. UV vagy HRF, nagy kopásállóságú kerámia lakkal kezelt a felületük. A kerámia bázis nem tartalmaz káros anyagokat. Mikroszkópos vizsgálattal láthatóvá válik a kis szemcsék mikrostruktúrája, amely hosszú időre megvédi a parafapadlót a kopástól és a karcolásoktól.

Méretek: 905mmx295mmx10,5mm. Egy csomagban 8 lap van, ami 2,136nm.

DECORK falburkolatok

A falburkolatok természetes és préselt parafából készülnek. A hátsó réteg egy vegyes parafa rostlap (szelektált granulátumból préselik össze) és a felső oldalra egy dekoratív lap kerül.

A felület általában viasszal kezelt (Wax), a natúr falburkolatot kétszeres lakkréteg fedi ( melyet burkolás után hordunk fel a lapokra), ezzel nagyobb ellenálló képességet biztosítva a napsugárzás ellen és a könnyebb tisztíthatóság érdekében.

A parafa jó hő- és hangszigetelő tulajdonsága miatt kiváló falak burkolására. Ha hideg a fal, a parafa a megoldás. Ha nagyon zajos a szomszéd, szintén a parafa a megoldás. A falburkolat megfelel az ISO 3810, 7322 és EN 12105 szabványoknak. Hőszigetelő képessége: 0,047Kcal/m2

Mindezek mellett a parafa meleg és kellemes érzetet kölcsönöz.

Mérete: 600mmx300mm, vastagsága 3mm. A natúr felületet utólag kell felület kezelni, így festhető burkolás előtt. Legtöbb falburkolat felülete már viasszal kezelt, további kezelést nem igényel. Egy csomag 11 lapot, azaz 1,98 négyzetmétert tartalmaz.

Fajlagos súlya: 200kgs/m3

Nedvességtartalom: (%) <7%

Formaldehyd: <95mg/kg

Tűzállóság: B2 osztály