Minden, ami parafa
+36 20 939 0862

Lakkok


lakkokParafa lakkok

 

A parafa felületkezelésének sokféle módja van. Aki tartósan szép és hosszú ideig megmaradó védelmet keres, az a Step parafalakkot választja. A Rigo Speciális Bevonatok Step név alatt gyárt egy különlegesen szép és kiváló minőségű parafa és parkettalakk termékskálát a professzionális felhasználó számára.

A Step poliuretán parafa és parkettalakkok majdhogynem elnyűhetetlenek, optimális védelmet nyújtanak és maximálisan biztonságosak mind a felhasználó és a végfelhasználó számára is.

Úttörőből trendteremtő

A múlt század hetvenes éveinek közepén a Rigo Speciális Bevonatok- melynek 1938 óta Ijmuiden városában van a székhelye - a vízálló parkettalakkok kifejlesztését és gyártását és ennek az úttörőmunkának a következményeként 1978-ban bemutatta a RIGO PARKETTALAKKOT és a RIGO PARAFALAKKOT, amely az első vizes bázisú poliuretán lakk volt a nemzetközi piacon.
Még 30 évvel később is a RigoStep diktálja a trendet, sőt még tovább is építettük előnyünket az alapanyag ismeret és a formulációs technikát illetően.

A RigoStep tulajdonságai

A RigoStep parketta és parafalakkok formulája úgy lett kifejlesztve, hogy a legjobb tulajdonságok optimális keverékét kapjuk.

Nem gyúlékony, biztonságos
Nincs szag
Gyorsan szárad
Nincsenek mérgező vagy tűzveszélyes oldószerek
Nincs veszélyes anyag kipárolgás
Valamelyest lélegző
Nem sárgul
Fölöttébb strapabíró és ellenálló
Minimális ápolást igényel
Tartósan elasztikus, a RigoStep nem lesz keményebb
Színhű és nagyon fehér (nem sárgás)
Egyszerű, könnyed felhasználás
Tökéletes folyékonyság
Kiváló tapadás
Nagyon jó csiszolhatóság
Szép, természetes aspektus (nincs "műanyag" réteg)
Könnyen újralakkozható, még sokéves használat után is

 RigoStep BASE - alapozólakk

Minden parafában van olyan tartalomanyag (tanninok) amely felülről vagy alulról kapott nedvességtől a lakkréteg elszíneződését okozhatja. Ezt fehér vagy világos színű parafa parketta lerakását követően úgy lehet megelőzni, hogy az első lakkrétegként a RigoStep BASE-t visszük fel.

Parafa termékekhez lakkRigoStep lakkozás natúr parafa esetén Színezetlen parafa padlókhoz a RigoStep kifejlesztette a RigoStep Natúr parafalakkot. Miként a fa, úgy a parafa is elszíneződik a napfény hatására. Főként a parafában található vörös színezőanyagok nagyon fényérzékenyek. Önmagában az UV sugarak elleni védelem azért nem elegendő, mert a szemmel látható fény is kifakítja a parafát.

Ezért tartalmaznak a RigoStep Natúr lakkok az UV filterek és UV védők mellett széles spektrumú abszorbereket és speciális színvédő kötőanyagokat is. Ennek a különleges formulának köszönhetően a natúr parafa kifakulása maximálisan gátolva van.

A Natúr Parafalakkot legalább három teljes rétegben kell felvinni. A rákövetkező (felső) lakkrétegek igény szerint maradhatnak fehérek.

RigoStep WALL NATUREL BROWN-fali lakk

A RigoStep WALL egy magasabb viszkozitású parafalakk speciálisan a parafából készült fal lakkozására készült. Világosbarna színű pigment anyagot tartalmaz, mely védi a parafát a nap UV sugaraitól. Teljesen meggátolni a parafa világosodását nem tudja, csak a folyamatot késlelteti. A natúr burkolatok kezeléséhez ajánljuk.

 

 

lakk parafa termékekhez

Step NATUREL BROWN

- az univerzális
Sokoldalú,csúcsminőségű, vízbázisú parafalakk. Önfényező (vernettend) poliuretán parafalakk,mely legalább olyan jó, mint a korábbi generáció 2 komponensű vízbázisú lakkjai.

A Step  parafalakk fokozottan igénybe vett helyiségek: nappalik, előszobák, lépcsők, irodák stb. számára lett kifejlesztve. Ez a lakkréteg nagyon világos és jól súrolható.

Kiszerelés: 1 liter, 4 liter

RigoStep WALL TRANSPARENT

A RigoStep WALL is egy magasabb viszkozitású parafalakk, amely speciálisan a parafából készült fal lakkozására készült. Színe fehér, mely a teljes száradást követően átlátszóvá válik. Kiemeli a parafalap mintázatát. Általában a színes vagy színezett burkolatokra ajánljuk.

Step TRANSPARANT - az univerzális
A sokoldalú csúcsminőségű vízbázisú parafalakk.

Önfényező (vernettend) poliuretán parafalakk, amely legalább olyan jó, mint a korábbi generáció 2 komponensű vízbázisú lakkjai.

Külön szilárdulás
Beépített szilárdulás
Az önszilárduló parafalakknál a szilárdító (keményítő) már előre be van építve a termékbe, és nem szükséges azt külön hozzáadni. A fényező erősen rá van csomózva kötőmolekulákra és a száradási folyamat alatt aktiválódik. Így jön létre az a hosszú molekulalánc, amely megegyezik a kétkomponensű parafalakkéval, egy második komponens külön hozzáadása nélkül.

Előnyök: nincs szükség káros hatású második komponensre, nincs fazék-idő és nincs hulladék.

lakkA Step Transparant a fokozottan igénybe vett nappalik, előszobák, lépcsők, irodák stb. számára lett kifejlesztve. Ez a lakkréteg nagyon világos, nem sárgul és jól súrolható.

A használatban a kiváló kopásálló-képesség és tartósság mellett a figyelemreméltóan könnyű karbantartás tartozik még a Step feltűnő tulajdonságai közé.

A Step parafalakk  alkalmas az olyan puha fafajtákhoz, mint a fenyő. Színes burkolatokhoz ajánlott. Kiszerelés: 1 liter, 4liter

 Step 2K- a mindent tudó

Valódi 2 komponensű PU lakk, csak éppen vízbázisú. A lakkréteg elasztikus és nem sárgul. A  Step 2K jellemzői a kimagaslóan jó ellenálló képesség a nedvességgel és a vegyszerekkel szemben, a nagyon jó átszáradás kevésbé kedvező környezetben is.

A Step 2K matt ugyanazokkal a kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Step 2K satijn, de emellett még kivételesen matt is, különösen akkor, amikor a felületet alacsony szemszögből nézzük.

A Mobilia Vloeren nevű szaklap nemrégiben majd minden európai lakkgyártó 25 matt lakkját hasonlította össze. A Step 2K matt az összes lakk között a legmattabbnak bizonyult a SKYLT-et követően. A Step 2K matt egy világosan áttetsző szupermatt réteget képez viaszpadló hatású fényességgel, csak jóval könnyebb karbantartani,és mindemellett még azzal az optimális védelemmel is rendelkezik, ami csak a RigoStep-re jellemző.

A Step 2K  többszörös védelmet nyújt és alkalmazható többek között parafa, műanyag, linóleum és beton padlókon. Kiszerelés: 1 liter, 4 liter

Step 2Ksatijn: 30 fényegység 60°-nál
Step 2K matt: 10 fényegység 60°; 18 fényegység 85°-nál

  A Step 2K többszörös védelmet nyújt és alkalmazható többek között parafa, műanyag, linóleum és beton padlókon. Kiszerelés:1 liter, 4liter


Parketta lakkok

Alapozó lakkok

Rigostep Seal szigetelő alapozó

Elszigeteli az alkotó elemeket és megőrzi a fa küllemét.Felhordása ecsettel vagy hengerrel lehetséges.

Egyéb tulajdonságok: gyors bedolgozás, jó kitöltő képesség, minimális szálduzzadás. Az összes Rigostep lakkhoz használható alapozó lakk.

Rigostep Rapid gyors kenőalapozó

sűrűn folyó, zselészerű alapozó

Nagyon gyors a bedolgozás és különösen sima felületet kapunk. Csak rozsdamentes kenőlappal hordható fel. Egyéb tulajdonságok: elszigeteli az alkotó elemeket, jó kitöltő képesség, nincs szálduzzadás. Az összes Rigostep lakkhoz használható alapozó.

Rigostep Fill gyors és tökéletes kitöltés

Sűrűn folyó alapozó. Nagyon jó kitöltő képesség, minimális száradás közbeni zsugorodás. Rendkívül könnyen bedolgozható, a fa csiszolat-porral keverendő. Nagyon tiszta, áttetsző. Gyorsan szárad, nagyon jól csiszolható. Alkalmazása: fugák, repedések, szöglyukak, hibák láthatatlanná tétele.


Step 1K parketta lakk selyemfényű és matt

Erős igénybevételre, kemény fából készült világos, sötét és színezett padlóra

Összetétel: speciális high-tech poliuretán.

Tulajdonságok: nagyon jó kopás és karcállóság, nagyon jó vegyszerállóság, nagyon átlátszó lakkréteg, jól csiszolható, nem sárgul. A fa külleme nem változik, az erezetet kihangsúlyozza

Rendszerfelépítés: 1x Rigostep Seal alapozó

                             2-3x Step 1K vagy

                             2x Rigostep Rapid gyors kenő alapozó

                              2-3x Step 1K

Step 2K selyemfényű és matt parketta lakk nagyon erős igénybevételre világos, sötét és színezett padlókra. Két komponensű poliuretán lakk kiváló vegyi ellenálló képességgel.

Tulajdonságok:- optimális kopás és karcállóság, - tiszta film, nem sárgul,- nagyon jól csiszolható, fagyálló.

Rendszerfelépítés: 1x Rigostep Seal alapozó

                             2-3x Step 2K vagy

                             2x Rigostep Rapid gyors kenő alapozó

                             2-3x Step 2K.

A fa külleme és tónusa nem változik meg.

  A vízbázisú Rigostep 10 előnye:

- szagtalan

- biztonságos a mesternek és a felhasználónak

- nincs tűz- és robbanásveszély

- kitűnően, könnyen bedolgozható

- egyszerűen ecsettel vagy hengerrel felhordható

- egykomponensű praktikus és nincs anyagveszteség

- gyors száradás, gyorsan átlakkozható

- nagyon jó kopásállóság

- tartósan rugalmas

- átlátszóságát hosszan megtartja.